Oscillations in a TSM

Twenty five years have passed since Trident Recording Studios made the decision to build their own Multitrack Recording Console.

Moderator: brianroth

Oscillations in a TSM

Postby steeleyz » Wed Mar 12, 2014 4:36 pm

I have been beating on a TSM with audible meandering oscillations emanating from any channel module with a propensity to the far end (1) but not exclusive to the first bucket. Reseating or reassigning buss selection seems to kill the oscillations, but they creep back up.
Motherboard connectors have been replaced. Audio supplies rebuilt as well as internal distribution, motherboard connections re-flowed.
Grounding busses and motherboard grounds were retouched. All the dummie stuff like internal ground schemes checked voltages checked with multimeter and scope and connectors cleaned.

A few other techs say maybe the ribbon connectors form the channel MB's to the bay or the bay itself may be the problem(s).

Comments Criticisms advice?
steeleyz
Analog Owner
 
Posts: 1
Joined: Wed Mar 12, 2014 4:12 pm

Re: Oscillations in a TSM

Postby Jim Williams » Thu Mar 13, 2014 10:53 am

Add local power supply decoupling caps, .1 uf's near each opamp. Check each stage for a feedback cap, some are left out. Power modules on the bench to determine if they are the source.
Jim Williams
Audio Upgrades
Jim Williams
Yacht Rocker
 
Posts: 362
Joined: Mon Jul 14, 2008 9:58 am
Location: beautiful Carlsbad, CA


Return to Trident Recording Consoles

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

 
Mr Patchbay sells patchbays, tt/bantam cables and more